Ao Nang i Krabi - ditt semesterparadis!

Ta sig till och runt Ao Nang

Om du skall till Krabi så kan du resa på flera olika sätt. Från Bangkok kan du ta buss, tåg en del av resan eller flyg.

Från Phuket kan du antingen ta buss eller båt för att komma till Ao Nang. Det finns också väldigt enkla sätt att komma fram till närliggande öar och det finns båtförbindelse till Koh Lanta och Koh Phi Phi.

Flyg
Till Krabi flygplats som är en internationell flygplats finns det en del charterbolag från Sverige.

Man kan även nå Krabi från olika ställen i Thailand med inrikesflyg. Hit flyger:
www.AirAsia.com (lågprisbolag, flera avgångar per dag, även till Malaysia)
www.ThaiAir.com (välkänt bra bolag med dyrare priser än ovan nämnda. Flyger flera ggr per dag)
www.BangkokAir.com (bra bolag, men inte alltid så billigt)

Taxi från flygplatsen kostar ca. 650 Baht in till Ao Nang. Det går även en buss till Ao Nang för 150 Baht per person. Skall ni vidare till Koh Lanta eller Phuket läs vidare här.

Buss
För att kunna ta buss till resten av Thailand måste du ta dig med lokaltransport till Krabi Town för att sedan från bussterminalen ta dig vidare till övriga Thailand. Du kan även ta dig fram med minibuss till Koh Lanta.

Båt
Två gånger om dagen finns det båtar till Koh Lanta och en gång per dag avgår det en direktbåt till Phuket. Kom ihåg att åker ni till Ao Nang och från Ao Nang så finns det två alternativ, båtar som avgår och kommer direkt till Ao Nang (i slutet av Nappharat stranden) och båtar som kommer till Krabi hamn varifrån Man tar minibuss i 20 minuter. Kommer man med båtarna till Ao Nang ingår skjuts till hotellet, så gå inte på att betala något för en Tuk-Tuk!

 

 

Tuk-Tuk
Lokala Tuk-tuk kostar 20-30 Baht per person och tar dig vartsom helst i Ao Nang eller Nappharat Beach. Det finns vanliga Tuk-Tuk som den nedan (ovanligt) och massor av mindre motorcykel Tuk-tuks.
Taxi
Taxi finns i Ao Nang men är ovanligt att man tar. Oftast är det Tuk-tuk som gäller. Skall man till flygplatsen så tar man taxi för ca. 500-600 Baht, beroende om man prutar elle rinte. Från flygplatsen kostar taxi 600 Baht och är oftast inte prutbart.
Design och lösning - Terabyte Nordic