Ao Nang i Krabi - ditt semesterparadis!

God mat i Ao Nang

I Thailand finns det ett brett urval av mat. Vill man äta Thaimat finns det massor av ställen, med både stark mat och mild mat. Uppfattningen av Thaomat är oftast att den är stark, vilket är fel. Det finns en uppsjö av rätter som inte är starka utan lagom kryddade för smaken. Det finns också starka rätter, oftast curryrätter. Fråga alltid innan ni beställer om det är så att ni inte tål stark mat och kom ihåg att Thaimat väldigt ofta innehåller spår av nötter!

 

Men det finns annat att äta i Ao Nang; svenska, danska restauranger finns det några av, liksom italienska. Att äta en god biff eller annat är inga problem för den som vill det.

Det man skall definitivt prova är all den seafood som serveras på ställen. Färsk fisk, räckor och krabbor tillagas på ett otroligt gott sätt och bör inte missas på ett besök i Thailand.

Det finns ett flertal restauranger längs stranden i Ao Nang och det är en upplevelse att äta och höra vågorna slå, så missa inte detta.

Vill barnen ha lite mer svensk mat medan ni vill ha asiatisk och thailändsk? Inga problem. Restaurang Jeanette’s precis på strandgatan serverar god mat i trevlig miljö och här hittar ni rätter som passar alla i sällskapet!

  

För den som vill äta billigt finns det också väldigt billiga alternativ, speciellt mittemot McDonald’s där det finns en del Thailändska billiga ställen där rätterna börjar på 30-40 Baht och lagom stora kötträter går på ca. 70-90 Baht. En läsk går på ca. 20 Baht och en öl på ca. 50 Baht.

 

Alternativen är många och en sak är säker – kommer du till Ao Nang, Krabi i Thailand så lär du inte gå hungrig!

 

Design och lösning - Terabyte Nordic